Objavljujemo literarni konkurs za učenike naše škole na temu „Pružimo ruku, poklonimo pažnju“

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. oktobra. Taj je dan prilika da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti, izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju. Prilika je to i za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini, te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Bosni i Hercegovini. Proglasio ga je UNESCO godine 1994. u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Ovogodišnji svjetski Dan učitelja obilježava se pod motom “Podučavanje u slobodi – Osnaživanje učitelja”.

Ovim povodom učenici Mješovite škole u Tuzli su implementirali nekoliko aktivnosti.

Dana 4. oktobra 2017. godine učenici Mješovite srednje škole su zajedno sa profesoricama Hadžibeganović Amra i Sufi Larisa organizovali radionicu.

Također, 5. oktobra učenice Sakić Elma i Salihbegović Ella Sarah su na svečanoj sjednici održanoj u prostorijama Mješovite srednje škole u Tuzli pročitale literarne sastave napisane u povodu ovog važnog datuma.

Svečanoj akademiji u BKC-u, a organizovanoj u čast prosvjetnih radnika, prisustvovali su članovi našeg kolektiva, a druženje je nastavljeno na Slanoj Banji.
Bosne srebrene br.8.
75000 TUZLA 
Tuzlanski kanton, Bosna i Hercegovina

+387  35/282-548
jumsstuzla@gmail.com