Naša škola je u subotu, 16. marta 2019. godine, bila domaćin 16. kantonalnom takmičenju iz biologije. Kao suorganizatori takmičenja pridružili su nam se predstavnici Pedagoškog zavoda TK, komisiju su činili profesori sa Univerziteta u Tuzli, a naši profesori i učenici su se potrudili da sve prođe u najboljoj mogućoj atmosferi, bez smetnji za učesnike te da se gosti osjećaju ugodno. 


Prije samog početka takmičenja učesnicima takmičenja i njihovim profesorima, gostima i drugim prisutnima se obratila direktorica škole, Izeta Ikanović, mr. Mehdin Selimović ispred Pedagoškog zavoda, profesor sa Univerziteta u Tuzli dr. Skenderović Isat koji je i otvorio takmičenje. Takmičenje je održano u oblastima genetika i ekologija, a učestvovalo je ukupno 40 takmičara u oblasti genetike i 43 u oblasti ekologije iz 21 škole sa prostora cijelog kantona.

Reakcije koje smo dobili u ova dva dana govore da smo u svojoj misiji uspjeli i da smo ciljeve i zadatke koje smo pred sebe postavili i ostvarili.

Sponzori takmičenja su bili: veterinarske stanice Pet Doc 4U i Pet Vet doo Tuzla, Bingo Tuzla, Fast food Napoli, kozmetički salon Larisa i prof. Omer Beširović.

Bosne srebrene br.8.
75000 TUZLA 
Tuzlanski kanton, Bosna i Hercegovina

+387  35/282-548
jumsstuzla@gmail.com