JU Mješovita srednja škola je jedna od najstarijih srednjih škola na području TK. U više od 100 godina dugoj tradiciji, škola je obrazovala učenike različitih obrazovnih profila (obućar, kujundžija, fotograf, mesar, mljekar, moler, izrađivač kožne galanterije, pekar, cvjećar, grafičar...).
Danas škola obrazuje sljedeća zanimanja: frizer, obućar, krojač, tekstilni tehničar, kozmetički tehničar, veterinarski tehničar. Sva zanimanja se obrazuju po EUVET programima, a naše diplome su priznate u svim zemljama EU.

Iako se škola nalazi u središtu grada Tuzla i ima stogodišnju tradiciju, u posljednje vrijeme nismo naišli na dovoljnu osjetljivost lokalne zajednice i šire, na probleme sa kojima smo suočeni. Zbog nedostatka materijalnih sredstava, računarska oprema nije održavana niti obnavljana. Naše potrebe su prepoznate od strane društveno odgovorne kompanije BH Telecom.Danas je u prostorijama JU Mješovita srednja škola Tuzla održana promocija projekta Učionica budućnosti podržanog od strane BH Telecoma. Iz doniranih sredstava nabavljeno je 8 novih računara, te je izvršena klimatizacija učionice.
Na taj način smo učionicu informatike doveli u potpuno funkcionalno stanje, te omogućili nesmetano odvijanje nastave i svakodnevni pristup računarima našim učenicima, prvenstveno učenicima koji dolaze iz ranjivih populacija.

Prioritet u korištenju računara imaće naši učenici, te osoblje i roditelji.
U narednom periodu u novoopremljenoj učionici planirano je održavanje radionica za nastavno osoblje i roditelje.

S obzirom da Nastavni plan i program po EU VET programu obrazuje učenike po evropskim standardima, vrlo je važno da učenici planirane nastavne sadržaje realizuju u savremenim uslovima.


Razvojni tim JU MSŠ Tuzla
Bosne srebrene br.8.
75000 TUZLA 
Tuzlanski kanton, Bosna i Hercegovina

+387  35/282-548
jumsstuzla@gmail.com