MATURALNA EKSKURZIJA
(Budimpešta - Prag - Bratislava - Drezden)Maturalna ekskurzija učenika JU Mješovita srednja škola Tuzla organizovana je u peridu od 08.09.- 14.09. 2018. godine. Organizator putovanja je turistička agencija Guverner turist Tuzla, u organizaciji pripreme i izvođenja Plana ekskurzije učestvovali su direktor Izeta Ikanović, prof. Aida Sijerčić vođa puta, razrednici završnih razreda, predstavnik vijeća roditelja Dijana Islamović, predstavnik vijeća učenika Ilda Kišić i pedagog škole Amra Bešlagić.

Ekskurzijom kroz Budimpešta - Prag - Bratislava - Drezden učenici su se upoznali sa prirodno - historijskim znamenostima i kulturno - historijskim vrijednostima ove četiri metropole. Razvijan je pozitivan odnos prema drugom i drugačijem.
Putovanje na ekskurziju ostvareno je zajedno sa učenicima Hemijske škole Tuzla, što je dalo dodatno notu u socijalizaciji učenika.

Izuzetna organizacija, dobri uslovi, profesionalnost i odgobvornost svih aktera ove "priče" ostat će za pamćenje na zadovoljstvo roditelja, učenika i njihovih profesora.

VIDEO SA EKSKURZIJE
Bosne srebrene br.8.
75000 TUZLA 
Tuzlanski kanton, Bosna i Hercegovina

+387  35/282-548
jumsstuzla@gmail.com