31. 12. je u centru grada održan prigodan kulturno-umjetnički program pod simboličnim nazivom ''Spojimo ruke'' kojega su izveli učenici Mješovite srednje škole Tuzla i štičenici Doma penzionera Tuzla u okviru projekta ''Za naše bolje sutra spojimo ruke'' finansijski podržanog od strane Fondacije tuzlanske zajednice.

Nakon muzičkog uvoda UG Akustikum Tuzla, prisutnima se obratila direktorica škole Izeta Ikanović uz podsjećanje što je sve do sada sprovedeno od projektnih aktivnosti i pozivom na izložbu fotografija, nastalih u okviru projekta, koja će se održati 12.06.2019. s početkom u 11 sati u prostoru Mješovite srednje škole Tuzla.

Nakon toga pročitan je rad učenice Amele Mehić koja je osvojila treću nagradu za literarni rad na temu "Podizanje svjesnosti mladih osoba o potrebama starije populacije" pod mentorstvom profesorice Eldine Faić u organizaciji Rotary kluba i Pedagoškog Zavoda TK.

Pod vodstvom profesorice Ivane Milosavljević nastao je teatarski performans ''Spojimo ruke'' kojeg su izveli učenici Mješovite srednje škole Tuzla sa štičenicima Doma penzionera Tuzla, gospođom Hajrom Šindrić i gospodinom Hasibom Ahmetovićem, u muzičkoj pratnji učenika Ilde Kišić i Mahira Šabića.

Kroz folklor, sevdalinku, prikaz tradicije performansom su se željele prizvati slike mladosti, ljubavi, podsjetiti na važnost svih životnih faza u ljudskom životu te su mladi poručili da su svjesni da život prolazi i da je važno ne zaboraviti one koji su ih odgajali i da život mnogo uloga pruža od rođenja do treće životne dobi.

Modnom revijom pod nazivom ''Twiggy'' koja je nastala kao rezultat rada učenika tekstilnog smjera i profesorice Amele Pašalić oslikale su se zlatne 60-te. Ovi učenici su sa štičenicima Doma penzionera Tuzla proveli cijelo prijepodne, tako da su ih svojim odijevanjem vratili u zlatno doba kada su štičenici bili mladi a onda su pokazali svoje kreacije i pred publikom na trgu.

Nakon realiziranog programa održano je zajedničko druženje u Domu penzionera Tuzla gdje je pripremljeno prigodno osvježenje za učesnike projekta.

U programu su sudjelovali: Amela Mehić, Melisa Pirić, Belma Zukić, Sokolović Asmir, Jasmina Ibrić, Hajdarević Edmir, Zukić Emina, Halilčević Arnela, Kalajevac Mehdina, Gutić Ajla, Džafić Aiša, Murtić Sajda, Aščić Medina, Ćatić Merima, Amna Šabić, Erna Smajić, Nermina Suljić, Erna Hrnčić, Šabić Mahir-Harmonika, Ilda Kišić- Gitara. Profesorica Amra Mustačević pripremila folklor s učenicima. Učenica Sara Sufi-fotografije. Profesorica Amela Pašalić-pripremila modnu reviju Twiggy s učenicima Dukić Mejrema, Mulamehmedović Lejla, Murić Ajla, Musić Ajla, Smajić Medina, Pjanić Emina, Idrizović Mubina, Baručić Amina, Mitić Samra, Šehić Amila, Sabitović Ahmed. Profesor Kemal Ikanović, Adis Čokić- tehnička podrška. Štičenici Doma penzionera Tuzla: Hajra Šindrić, Hasib Ahmetović. UG Akustikum-Balsika. Koordinatorica Dnevnog centra Doma penzionera Tuzla: Lejla Mukinović. Direktorica MSŠ Tuzla Izeta Ikanović.

Organizacija i realizacija programa i performansa profesorica Ivana Milosavljević.

Preuzeto sa tuzlainfo.ba
Bosne srebrene br.8.
75000 TUZLA 
Tuzlanski kanton, Bosna i Hercegovina

+387  35/282-548
jumsstuzla@gmail.com