Učenici naše škole su u septembru mjesecu putovali na ekskurziju u sjeverni dio Italije. Ekskurzija je postigla svoje ciljeve, i to sve bez incidenata i nepredviđenih situacija. 

Po Načelima je propisano da na 20 učenika ide jedan pratilac; budući da se na maturalnu ekskurziju prijavilo 70 učenika, iz reda nastavnog osoblja idu tri pratioca i direktor škole. Na sjednici Nastavničkog vijeća na ime vođe puta imenovana je profesorica Adila Hasanbegović, a pratioci učenika su Sufi Larisa, Bešlagić Amra. U pratnji učenika ide i direktorica škole, Izeta Ikanović.


PROGRAM I SADRŽAJ EKSKURZIJE

1. DAN (15. septembar)- Nakon evidencije putnika, polazak na putovanje u večernjim satima. Noćna vožnja kroz BiH i Hrvatsku uz usputna zadržavanja po potrebi grupe.

2. DAN – Jutarnja vožnja kroz Sloveniju i Italiju. Po dolasku u Padovu,u periodu od 3 – 4 sata organizovano je razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča.razgled grada. Panoramski razgledi sa povremenim šetnjama, obilazak Botaničkog vrta i drugih znamenitosti grada. Nakon razgleda nastavak putovanja do Verone. Po dolasku u Veronu, obilazak verona (Trg Bra, Via Mazni, Trg Erbe, Danteov trg, dvorište Julijine kuće). smještaj u hotel. Večera, odmor i noćenje.

3. DAN – Nakon doručka, odjava iz hotela i polazak za zabavni park Gardaland. Planirano je da učenici u zabavnom parku ostanu do 16,00 sati. Putovanje se dalje nastavlja do turističkog mjesta Lido di Jesolo. Po dolasku smještaj u hotel, odmor, večera, slobodno vrijeme i noćenje.

4. DAN – Poslije doručka slobodno vrijeme za odmor i razgledanje grada Lido di Jesolo. Večera i poslije večere slobodno druženje u hotelu.

5. DAN – Poslije doručka u 10 sati planiran je polazak za trajektnu luku Punta Sabinoni i obilazak Venecije: Most uzdisaja, Duždeva palača, Trg Svetog Marka. Na Trgu Sv. Marka slobodno vrijeme do 16,00 sati kada je planirano okupljanje i polazak u 16,30 sati. Dolazak u hotel, popodnevni odmor, večera i druženje u hotelu.

6. DAN – Poslije doručka odjava i napuštanje hotela. Polazak iz Lida u 13 sati. Polazak za tržni market centar u Palmanovoj. Polazak za BiH planiran po dogovoru grupe.

7. DAN – Planirani dolazak u BiH u jutarnjim satima.


Fotografije:


Bosne srebrene br.8.
75000 TUZLA 
Tuzlanski kanton, Bosna i Hercegovina

+387  35/282-548
jumsstuzla@gmail.com